ASIA FRUIT LOGISTICA & ASIA FRUIT CONGRESS

ASIA FRUIT LOGISTICA & ASIA FRUIT CONGRESS
Βερολίνου
03. – 05.09.2014
8η Διεθνής Έκθεση και Συνέδριο Φρούτων και Λαχανικών

Νέο ρεκόρ εκθετών και επισκεπτών στη μοναδική έκθεση για φρούτα και λαχανικά στο Χονγκ Κονγκ!

Κυρίες και κύριοι,
και το 2014 οι εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην όγδοη μεγάλη διεθνή ασιατική έκθεση νωπών προϊόντων, η οποία διοργανώνεται ετησίως στο εκθεσιακό κέντρο Asia World-Expo Center του Χονγκ Κονγκ, συνοδευόμενη από το Asiafruit Congress. Η πλέον καταξιωμένη FRUIT LOGISTICA του Εκθεσιακού Οργανισμού του Βερολίνου συνεργάζεται με το Asiafruit Magazine για να φιλοξενήσουν την ASIA FRUIT LOGISTICA, ένα συνεδριακό γεγονός που εστιάζει στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά στον κόσμο, αυτή των φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

Η Ασία αυτή τη στιγμή είναι η πιο δυναμική αγορά όσο αφορά τα νωπά προϊόντα στον κόσμο. Η περιοχή αποτελεί ήδη τον ηγέτη παραγωγό νωπών φρούτων και λαχανικών. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι οι Ασιάτες καταναλώνουν τη μεγαλύτερη ποικιλία φρέσκων φρούτων και λαχανικών, η οποία προέρχεται από τις μεγαλύτερες χώρες εξαγωγής φρέσκων φρούτων και λαχανικών στον κόσμο. Οι ΗΠΑ, η Χιλή, η Νότιος Αφρική, η Αυστραλία και η Ν. Ζηλανδία γνωρίζουν χρόνο με το χρόνο σημαντική αύξηση των εξαγωγών τους προς αυτήν την περιοχή.

Οι Ασιάτες βρίσκονται ανάμεσα στις μεγαλύτερες ομάδες καταναλωτών φρέσκων φρούτων και λαχανικών στον κόσμο και σίγουρα αναζητούν τα πιο φρέσκα νωπά προϊόντα ολόκληρο το χρόνο. Μήλα, ροδάκινα, ακτινίδια, εσπεριδοειδή, πεπόνια, κεράσια και επιτραπέζια σταφύλια αποτελούν ήδη σημαντικά προϊόντα εισαγωγής με υψηλές τιμές, ενώ τα μπρόκολα, καρότα, κρεμμύδια, σπαράγγια, το σέλινο και το λάχανο αποτελούν τα λαχανικά με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ανάμεσα στα εισαγόμενα.

Στην Ασία υπάρχουν ήδη καθιερωμένες αγορές νωπών προϊόντων, όπως είναι η Ταϊλάνδη, η Μαλαισία, η Ινδονησία, η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και η Ιαπωνία καθώς και νέες αναδυόμενες αγορές όπως είναι αυτές του Βιετνάμ και της Καμπότζης. Είναι όμως η ταχεία οικονομική ανάπτυξη της Κίνας και της Ινδίας που συνεχίζει να μεταμορφώνει την περιοχή και να αυξάνει το ενδιαφέρον ανάμεσα στους προμηθευτές από ολόκληρο τον κόσμο. Είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς στην προοπτική της πώλησης σε δύο αγορές, οι οποίες και οι δύο μαζί ισοδυναμούν με το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η προηγούμενη ASIA FRUIT LOGISTICA σημείωσε ρεκόρ επισκεπτών με αύξηση 14% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση. 6.536 κλαδικοί επισκέπτες από 64 χώρες ενημερώθηκαν σε ζητήματα και εξελίξεις του κλάδου. Νέο ρεκόρ σημείωσε και ο αριθμός των εκθετών με 372 εκθέτες από 37 διαφορετικές χώρες (μεγαλύτερη εκπροσώπηση χωρών σε σχέση με το 2012 που οι χώρες ήταν 30).

Εντυπωσιακή ήταν η φετινή συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων με τις εξής 4 συμμετοχές από Ελλάδα: Κεντρική Ένωση Ελληνικών Επιμελητηρίων, Zeus Kiwi SA, Protofanousi Fruits, Oporello SA. Μία ημέρα πριν από την έκθεση έλαβε χώρα και το Συνέδριο Asiafruit, στο οποίο έλαβαν μέρος 400 εκπρόσωποι από 32 χώρες.

Για online αγορά εισιτηρίων και έκπτωση 35% επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.asiafruitlogistica.com/tickets. Για ξενοδοχεία και πληροφορίες για το ταξίδι σας: www.asiafruitlogistica.com/HotelAndTravelInfo. Πληροφορίες γύρω από του εκθέτες στο Virtual Market Place: www.asiafruitlogistica.com/exhibitors Πληροφορίες για visa: www.asiafruitlogistica.com/visa

Για τη συμμετοχή σας σαν εκθέτης μπορείτε να απευθυνθείτε στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημο αντιπρόσωπο του Εκθεσιακού Οργανισμού του Βερολίνου στην Ελλάδα, Αθήνα τηλ. επικοινωνίας: 210 64 19 000 & 210 64 19 038 και Θεσσαλονίκη τηλ. 2310 32 77 33.