Workshop της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ: «Clusters εξαγωγικών επιχειρήσεων – Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία εξωστρεφών επιχειρήσεων»

Διοργάνωση ημερίδας-εργαστήριο (workshop) στις 22 Οκτωβρίου 2014, στην Αθήνα, με θέμα: «Clusters εξαγωγικών επιχειρήσεων – Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία εξωστρεφών επιχειρήσεων».
Στόχος της ημερίδας είναι να αναζητηθούν λύσεις για την αύξηση των εξαγωγών μας, με έμφαση στις συνέργειες μεταξύ των εξωστρεφών επιχειρήσεων, καθόσον κρίνεται απαραίτητη η συγκρότηση εξαγωγικών clusters, για να αυξηθεί η παρουσία μας στις ξένες αγορές.
Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, θα γίνει παρουσίαση, από την Ελληνική Ένωση Factoring, των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων που παρέχει ο κλάδος factoring σε εξαγωγικές επιχειρήσεις.
Στην ημερίδα θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θ. Φέσσας, η Πρόεδρος του ΠΣΕ κα Χρ. Σακελλαρίδη, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Κ. Λουφάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Factoring κ. Γ. Καραγιαννόπουλος, ενώ καλούνται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι κλαδικών και εξαγωγικών φορέων, Επιμελητηρίων, εξαγωγικών επιχειρήσεων, Τραπεζών, ξένων Πρεσβειών, κ.λπ.