Βραβεία του Δικτύου Enterprise Europe Network – Μεγάλη επιτυχία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Με το βραβείο της κατηγορίας Νέοι Ορίζοντες (ΝEW HORIZONS) βράβευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Γερμανική Επιχείρηση ΤΜΤΜ και τις ελληνικές Campervan Rental Services και Αrkas Travel για την ανάπτυξη του Ποδηλατικού Τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η παραπάνω επιτυχημένη επιχειρηματική συνεργασία προέκυψε μετά από την διετή συνεχή συνεργασία μεταξύ των δύο Περιφερειών της Πελοποννήσου και της Βορείου Ρηνανίας Βεστφαλίας αλλά και των τριών μελών του Δικτύου Enterprise Europe Network: του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, του Γερμανικού Φορέα ΖΕΝΙΤ και του Δικτύου Πράξη-Help forward-Hellas. Επιστέγασμα των παραπάνω προσπαθειών ήταν η δημιουργία επιχειρηματικών συμφωνιών στα πλαίσια της εκδήλωσης Mission for Growth στην Αθήνα κατά την περίοδο 2013-2014.
H απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες, παρουσία των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των υποψηφίων επιχειρηματιών και των εκπροσώπων των φορέων του Enterprise Europe Network.
FOTO 2
Στόχος του παραπάνω διαγωνισμού είναι η αναγνώριση και προβολή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που εκμεταλλεύονται με το καλύτερο δυνατό τρόπο τις επιχειρηματικές ευκαιρίες, επιχειρηματικές αποστολές και συνεργασίες που προσφέρονται στα πλαίσια της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αγοράς μέσω του Δικτύου Enterprise Europe Network, μέλος του οποίου είναι το Επιμελητήριο Αρκαδίας από της ιδρύσεως του, με συνεχείς επιτυχείς δράσεις (Success Story 2009 “Arcadia’s wine to China” και την επιτυχή διετή προεδρία στη Θεματική Ομάδα Τουρισμού 2012-2014 )

FOTO 1
Τα οφέλη της παραπάνω επιτυχημένης συνεργασίας από την Γερμανική επιχείρηση ΤΜΤΜ αποτιμούνται σε περίπου 500 τουρίστες ποδηλάτες για το 2014 και με προοπτική ανόδου περίπου στους 1.000 το 2015. Επιπλέον, οι ελληνικές επιχειρήσεις Camprevan Rental Services και Arkas Travel σχεδίασαν με την εταιρεία TMTM τουριστικά πακέτα για το θεματικό τουρισμό και τις περιηγήσεις στην Πολιτιστική και Γαστρονομική Κληρονομιά της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ιδιαίτερη αξία έχουν τα λόγια του κ. Patrik Lambert, Διευθυντή του EASME της Γ. Δ/νσης Επιχειρήσεων στην παραπάνω εκδήλωση «Η Βράβευση των επιχειρήσεων του Enterprise Europe Network, αποτελεί επιτυχία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων – κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της Ευρώπης, όπου ζωτικό ρόλο διαδραματίζουν οι εταίροι του Enterprise Europe Network, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να επιτύχουν τους στόχους τους. Αυτές οι θαρραλέες μικρές επιχειρήσεις και τα αφοσιωμένα μέλη του Δικτύου που έχουν εργαστεί για να παράγουν αξιόλογα αποτελέσματα, έχουν όλο το δικαίωμα να επιβραβεύονται και να αποτελούν παράδειγμα για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
Λεπτομέρειες σχετικά με την Εκδήλωση Βράβευσης Enterprise Europe Award Nominees και links για το Success Story
1) http://een.ec.europa.eu/news-media/news/trailblazing-smes-recognised-enterprise-europe-network-awards
2)http://een.ec.europa.eu/sites/default/files/the_enterprise_europe_awards_nominees.pdf
Σχετικά με το Enterprise Europe Network πληροφορίες στην ιστοσελίδα
1) http://een.arcadianet.gr/
2) http://een.ec.europa.eu/